Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

Cercador

19/11/2020

Dia: Diumenge 19 de desembre 2021

Lloc:Parc de la Pollancreda (Sant Cugat del Vallès)
 
Organitzadors: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i SenglarO
 
La Marató de TV3 recapta diners per a la investigació Per la Salut Mental.
 
En acabar, avituallament líquid i sòlid.
 

25/10/2019

IV Trofeu Ramon Casal i Albareda

Dia: Diumenge 15 de desembre 2019

Lloc: Parc de la Pollancreda de Sant Cugat del Vallès

La Marató de TV3 recapta diners per a la investigació de les malalties minoritàries.

En acabar, entrepà de botifarra de la Carnisseria Griful

RECAPTACIÓ
La recaptació integra de les inscripcions serà per a la Marató de TV3 2019 (www.tv3.cat/marato)

VOLUNTARIS
Si voleu podeu col·laborar com a voluntaris en l'organització i córrer al mateix temps la cursa.

PROGRAMA
08:00 h. Informació, recollida de dorsals i de targetes llogades
09:00 h. Tancament de la recollida de dorsals i de targetes llogades
09:30 h Entrega de mapes cursa 4 h
09:40 h Entrega de mapes cursa 2 h
10:00 h Sortida en massa del Rogaine
10:15 h A partir d'aquesta hora sortida dels participants de les categories Encintat, Cadires de Rodes, Especials Olimpics i micrOrientació amb els amics del senglarO
14:30 h Tancament de l'arribada

MAPA I TERRENY 
Mapa: Collserola. Desembre 2013
Actualització novembre 2018
Cursa 2 hores, Escala 1:15.000 equidistància 5 m
Cursa 4 hores, Escala 1:15.000 equidistància 5 m
Terreny: Parc de Collserola
Codis i descripcions de controls: impresos al mapa i en fitxa a la sortida
Cartògraf i traçador: Lluís Ollora Hoyos

PREMIS

 • Al primer equip de homes de 4 hores
 • Al primer equip de dones de 4 hores
 • Al primer equip mixte de 4 hores

FORMAT DE LA CURSA 

Rogaine popular

 • Cursa absoluta 4 hores: 30 fites i 4 hores.Vàlida pel Circuit català de Rogaine (CCR)
 • Cursa popular, familiar i joves 2 hores, màxim 20 fites i 2 hores

Important: Els participants s'han de portar de casa agulles per al dorsal i aigua, ja que durant la cursa no hi ha avituallaments i a Collserola només han deixat oberta la font de Sant Medir

CATEGORIES

Equips: Equips d'1 a 5 components.

 • 2 hores. MENOR DE 18 ANYS
 • 2 hores. MAJOR DE 18 ANYS
 • 4 HORES

Les inscripcions es fan individualment  posant el nom de l'equip.

ENCINTAT I MICRO-ORIENTACIÓ

JOC DE L'ENCINTAT D'INICIACIÓ INFANTIL 
Tots els nens i nenes poden aprendre a llegir mapes i orientar-se amb el divertit Joc de l'Encintat.

Els circuits de MicrOrientació dels amics del SenglarO, pot participar tothom, tan petits com grans.

ARRIBADA
Pinceu la base d'arribada que us donarà l'hora final de la vostra cursa.

Descarregueu la targeta Sportident i retorn de les llogades.

CATEGORIES I QUOTES

 

 

 

 

 Quotes

Llicència temporal per als no federats

 
 
 
 

 

Fins al dijous 12/12/2019

Diumenge es pot comprar el mapa

 

 

ROGAINE 4 hores (CCR)

15 €

10 €

1,5 €

 
 

 

 

 

 

 
 

Rogaine 2 hores

9 €

10 € 

1,5 €

 
 

 

 

 

 

 
 

Encintat i micrOrientació

3 € 

 

Lloguer Sportident

3 € 

 

 

 

 

Fiança lloguer Sportident

El dia de la cursa haureu de deixar de fiança el DNI o 20 euros.

Dorsal 000 / Fila zero:

El dia de la competició: donatius extra a la Guardiola de TV3.

INSCRIPCIONS

LLISTA D'INSCRITS

RESULTATS PARCIALS I TOTALS

FINS AL 12 DE DESEMBRE A LES 23:59 H

Diumenge no s'admeten inscripcions del Rogaine de 2 i 4 hores.

Les inscripcions de l'encintat i la micrOrientació es faran diumenge.

INFORMACIÓ
senglaro@gmail.com 
601 195 367

 

27/03/2019

El Rotary Club de Lleida en col·laboració amb el Club senglarOrientació, amb el patrocini de l’Excm. Ajuntament de Lleida, el suport de la SGE i la Federació Catalana de Curses d’Orientació de Catalunya, tenen el plaer de convidar-vos a participar en la 7ª Cursa Rotària d’Orientació, al casc urbà i al Parc de la Mitjana de Lleida, esdeveniment emmarcat dins de les festes de maig de 2019, i que reunirà tant a esportistes de la disciplina com aquells que desitgin experimentar la gratificant
experiència en la navegació a peu amb un mapa i en un entorn urbà singular sense més propòsit que completar el recorregut.

RESULTATS

07/03/2019

L'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'OMET, organitza la 21a edició de la cursa que se celebrarà el pròxim 24 de març de 2019 a l'escola Turó de Can Mates i Parc de Turó de Can Mates.

27/12/2018

La XXIX Cursa d’Orientació de Sant Cugat - III Trofeu Ramon Casal - XII Cursa de la Marató de TV3 es va celebrar el diumenge 16 de desembre entre el parc de la Pollancreda i el bosc de Collserola. La cursa d’orientació en la modalitat de rogaine va aplegar un total de 200 participants, que van formar equips d’una a cinc persones. Paral·lelament es va fer la segona trobada de la II Lliga de Microorientació Escolar, oberta a tots els públics.

La rogaine tenia unes 30 fites distribuïdes pel bosc de Collserola, les quals, en funció de la dificultat i distància, tenien diferents puntuacions: des de la fita 31 que valia 3 punts fins a la fita 200 que en valia 20.

Vam tenir un dia fred i fins i tot ens va ploure una mica durant el mati. En acabar la cursa, els participants van gaudir d'un tros de coca de la pastisseria Sabat i un entrepà de botifarra de la carnisseria Griful.

Els més petits van xalar amb el circuit encintat al parc de la Pollancreda i amb els circuits de microorientació, on va tenir molt d'èxit un petit laberint fet amb tanques per incrementar la dificultat dels participants.

Uns 20 participants van fer-ho des de casa mitjançant la fila 0, inscripció solidària per la Marató de TV3, que aquest any recollia fons per a la investigació del càncer.

La cursa va recaptar 2.000 euros.

Graciés a tots per la vostra participació!

09/10/2018

DOS DIES DE TUIXENT-LA VANSA, VI TROFEU FERRAN SANTOYO, 6-7 d’octubre 2018

 
L’orientació catalana pogué gaudir aquest cap de semana dels espectaculars terrenys de l’estació nórdica de Tuixent- La Vansa de la ma del club Senglar-O. Inexplicablement, fins ara l’única prova que s’ha disputat en aquesta fou fa més de 25 anys una cursa pionera d’esquí orientació. La realització del mapa del Port del Comte per part del club amb motiu dels rogaines i la cursa WR de 250 controls ens van fer conéixer la zona de Prat Llong, ja part de l’estació nórdica, i una passejada per la vessant permeteren veure el gran potencial de tota la zona per una cursa a peu. Aquí nasqué doncs aquest projecte, que es completava amb una cursa Esprint en el bonic poble de Tuixent.
Així, el dissabte es concentraren més de 200 orientadors per gaudir dels carrers, l’arquitectura i els voltants del poble de les trementinaires, amb una historia apreciable i molt recomanable per gaudir d’un tranquil cap de setmana en els diversos allotjaments, apart del seu Museu i les rutes que es poden fer al voltant. Una cursa esprint dissenyada pels amants d’aquesta disciplina, amb una primera part en zona rústica, i una rápida transició cap a la zona urbana, i que exigia estar molt atent tant als elements propis de les zones naturals com als corresponents a la zona urbana. L’edició a escala 1:3000 per fer millor la legibilitat també obligaba a calcular bé les distàncies per no “passar-se” el control.
Tarda per descansar pel matí del diumenge, on esperaven els enlluernadors terrenys de Tuixent La Vansa per celebrar el Campionat de Catalunya de Distància Llarga. Terrenys en vessant nets amb pins negres alts, clarianes i semioberts, arbres monumentals, soques i arbres secs, prats refulgents i alguns elements de roca i d’aigua. Un bosc meravellós on la premisa fou navegar i navegar entre els arbres. Matí molt fred després d’una forta tempesta nocturna però lluminós i assolejat, on els més de 300 participants gaudiren absolutament d’aquest terrenys privilegiats. El comentari de molts fou de tornar una altra vegada, fent una altra cursa de Copa, per aprofitar de nou el potencial del terreny. Traçats típics de llarga, sense gaires eleccions de ruta per la fesonomia del terreny però buscant la navegació amb trams llargs bosc a través. En ser el terreny ràpid i les pujades en general sostingudes donaren uns temps de guanyadors no massa llargs malgrat les distàncies lineals i el desnivell.
L’entrega de trofeus, dissenyats especialmente per en Ferran, fou puntual a les 14 hores, i comptà amb la Marta Poch, alcaldesa de Tuixent, Josep Maria Dedeu, president de la FCOC i Lluis Ollora, president del Senglar-O. Es donaren trofeus als tres primers de cada categoría de la suma dels dos dies, a més del primer i primera elit del Campionat de Catalunya. Pel primer i primera elit dels dos dies, trofeo especial del Senglar-O.
A nivell de resultats, destacar el pódium Senglar-O en H10 aconseguit per en Nolasc Lecina, segon classificat.
Organització excel.lent d’aquest petit gran club que és el Senglar-O, que oferí als orientadors dos terrenys i mapes d’estrena, mapes de qualitat (el de la Estació fet per en Mario Rodriguez i el de Tuixent vila per en Ferran Santoyo), traçats elaborats, mapa impresos en màxima qualitat, avituallaments finals amb fruita, fruits secs i refrescos, nombrosos avituallaments a la cursa llarga, trofeus especialment fets per a l’ocasió i un punt de llibre de record per a cada participant. Gràcies als LLuisos, la Mariona, el Martin, en Germán, tot l’equip de joves senglars, i les col.laboracions de luxe d’en Joan i la Marina Cullell, el Sergi Fernández, la Mar i Guillem Serrallonga, i el Roger Virgili, que amb la seva feina permeteren aquests 2 dies tan bonics, així com al Jordi Deu i en Ferran Ballester per la feina previa d’informació a les webs. Gràcies als Ajuntaments de Tuixent i Sorribes-La Vansa pel seu suport, i a les col.laboracions especials de Cal Farragetes i el Refugi d’Arp, i de Plus Lleida fruites.
Qui subscriu ho agraeix especialment, pel honor que suposa donar nom a un esdeveniment 100% orientador com ha estat aquest trofeu. Espero haver estat a l’alçada i que tothom (organitzadors i participants) hagi pogut gaudir i portar-se un bon record.
Recordeu, la propera cursa Senglar, la tradicional Cursa de la Marató de TV3, el diumenge 16 de desembre a Sant Cugat.
 
Ferran Santoyo Medina

08/10/2018

En els enllaços següents teniu els resultats del VI Trofeu Ferran Santoyo - Cursa d'Orientació:

05/09/2018

Web de la cursahttps://sites.google.com/view/trofeu-ferran-santoyo-2018

Inscripcions: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races

Dissabte 6 d'octubre - Copa Catalana Cursa Esprint
Diumenge 7 d'octubre - Campionat de Catalunya Llarga Distància

 

14/05/2018

Ja tenim els resultats de la 3a jornada de la I Lliga de MicroOrientació celebrada a la Escola Jaume Ferran i Clua

03/05/2018

 

Benvolgudes famílies,
Us convidem un any mes a participar a la Cursa d'Orientació Familiar que l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'OMET, organitza el proper diumenge 13 de maig de 2018.
Es tracta d’una cursa d’orientació sense classificació on els equips participants hauran de trobar, mitjançant l’ajuda d’un plànol, tot un seguit de punts anomenats fites.

Dins d’aquests punts s’han preparat 5 proves especials que els equips podran realitzar (com a mínim dues) per demostrar les habilitats d’equip i/o familiars.
Per tal de participar a la Cursa d’Orientació Familiar 2018 haureu de formar equips de 3 (1 adult + 2 nens/es de primària – 6 a 12 anys).
 
A continuació us expliquem els detalls més rellevants:
 
Dia: diumenge 13 de maig de 2018
Lloc: Parc Central (c/Josep Vidal i Granés amb c/Isidre Nonell)
Horari: 10.00 hores (cal presentar-se 15 minuts abans)
 
Inscripció:
La data límit d'inscripció és el proper dijous 10 de maig de 2018.

Per tal de formalitzar la inscripció podeu fer-ho de diverses formes:
 
- Empleneu les dades del díptic que s'ha repartit als vostres fills i/o filles a l'escola i fer-ho arribar al vostre centre escola
- Personalment a l'OMET.
- Via on-line en el següent enllaç
 

 

13/04/2018

La cursa de microorientació d'avui, divendres 13 d'abril de 2018, a l'Escola Pins del Vallès queda anul·lada per la pluja!

29/03/2018

LLOC DE LA PROVA
La cursa tindrà lloc en tota l’àrea que enquadra el Casc Històric de la ciutat.
L’accés al centre de competició es realitzarà per la Plaça Sant Joan.
 
DISTÀNCIES I DESNIVELLS
 
INDIVIDUALS
Els recorreguts individuals estan pensats per esportistes d’ambdós sexes habituals de la modalitat i aquells que posseeixin certa destresa en la interpretació del mapa, per escollir la ruta més adequada per arribar als diferents punts i que desitgin realitzar la prova en un entorn de competitivitat. En aquests recorreguts la distància i el desnivell són dades a valorar doncs exigiran certa condició física per part dels executants.
 
POPULARS
Amb una intencionalitat menys competitiva, el temps invertit en el recorregut no és el més important, aquests traçats estan pensats perquè cada control sigui una nova descoberta de l’entorn, sense deixar de banda l'emoció de la recerca i localització dels punts de control. Tots els participants del grup col · laboren per trobar els punts i el recorregut només es classificarà si l'equip va i arriba reunit a la finalització del mateix.
No hi haurà avituallament durant la cursa, sols al finalitzar.
 
PROGRAMA
Diumenge 6 de maig
09:15 - Obertura del secretariat en el Centre de Competició, immediacions pàrquing de la Plaça de Sant Joan
10:15 - Sortida primers corredors i grups
11:30 - Darreres sortides i circuit encintat (les posteriors no entraran ja en classificació)
12:30 - Entrega de trofeus
14.00 - Tancament
 
INSCRIPCIONS
Des del dilluns 9 d’abril fins al divendres 4 de maig.
Es considerarà acceptada la inscripció quan es rebi el justificant de pagament.
Realitzar la transferència bancària al número de compte de:
Rotary Club de Lleida
Banco Santander IBAN ES50 0049 1886 7827 1071 1468
 
En el concepte indicar: “6ª Cursa Rotària” i posar el nom dels inscrits i el nom de l’equip.
 
Termini límit d’inscripcions: 23 hores del dimecres 25 d’abril de 2018
Posteriorment a aquesta data només s’admetran inscripcions el mateix dia de cursa amb un recàrrec de 3 €.
 
La relació d’inscrits serà publicada a la web del Senglar: a partir del 25 d’abril.
Inscripcions a les pàgines web: www.senglarO.cat o www.rotarylleida.org
 
MAPA I TERRENY
Es tracta d’un treball cartogràfic dissenyat per aquesta modalitat esportiva, executada sota les especificacions de la Federació Internacional de Orientació, IOF.
La lectura i interpretació del mapa és senzilla per la claredat dels detalls representats, i en el que podem identificar bancs, voreres, escales i altres equipaments de similars característiques.
El mapa disposa d’una llegenda explicativa de representació. El treball s’ha actualitzat el 2018 pel Mario Vidal Triquell.
L’escala és 1/5000 amb equidistància 2 m per les categories individuals i escala 1/4000 amb la mateixa equidistància per les populars i de grup.
La zona és en la seva major part de vianants amb algunes àrees pacificades pel trànsit en el sentit de què la circulació es produeix a molt baixa velocitat, encara que pot donar-se la inevitable sortida de pàrquings i locals per la qual cosa s’ha d’extremar la vigilància per part de tots. També cal tenir especial cura en parades de mercats dominicals que s’hi puguin trobar.
 
QUOTES
Menors de 16 anys 5 €
Majors de 16 anys 10 €
Inscripcions el mateix dia de la cursa amb un recàrrec de 3 €
La inscripció inclou assegurança esportiva, avituallament, mapa de competició i participació en sorteig de regals.
Les targetes electròniques necessàries per marcar als controls es trobaran a la Secretaria d’Inscripcions el dia de la prova i es cediran amb dipòsit del DNI o 35 €, que seran retornats al finalitzar la prova. Cada corredor ha de tenir una pinça o targeta electrònica.
 
DURANT LA COMPETICIÓ
Hora de sortida
Sortida: a les 10:15 de manera seqüencial.
Cronometratge
Totes les categories utilitzaran el Sistema de control Sportident, cada corredor haurà de portar la seva pròpia targeta Electrònica.
L’esmentada targeta permetrà que al participant se li entregui un report del seu propi recorregut (temps/parcials/etc) i serà el mitjà pel qual s’entrarà en classificació.
La sortida
Està situada al costat de la Secretaria.
Els mapes s’entregaran individualment en el moment de la sortida.
Es disposarà d’1 minut per mirar el mapa.
El recorregut
Lineal amb controls. Temps màxim 90 minuts.
Després de prendre la sortida, el corredor procedirà a realitzar el seu recorregut, aquest estarà marcat en el mapa en color magenta (rosa) i s’ha de realitzar amb l’ordre establert. Saltar-se l’ordre dels controls és motiu de desqualificació, al igual que no picar algun d’ells.
Per demostrar la realització del recorregut, el corredor haurà de "picar" en cada control amb la seva targeta; la pèrdua d’aquesta serà motiu de desqualificació. En cas de fallada d’alguna base, es procedirà a marcar amb la pinça manual en les caselles destinades per a tal fi en el mapa.
Durant la competició està prohibit seguir o ajudar a altres corredors, tret en cas d’ accident.
La meta
Després de creuar la línia de meta i “fitxar” en l’Estació de META, el corredor haurà acabat el seu recorregut. Descarregarà les dades de la seva targeta de control i seguirà les indicacions dels jutges.
Els corredores passaran per l’estand de descàrrega de la seva targeta electrònica i allà se’ls entregarà un informe del seu recorregut i avituallament.
És OBLIGATORI passar per la meta encara que s’abandoni la competició per a què els jutges tinguin constància delscorredors que falten per arribar.
Durant la competició s’exposaran en la zona de meta lesclassificacions provisionals de las diferents categories.
Aquestes seran actualitzades cada cert temps perquè els corredors puguin consultar la seva posició i el temps utilitzat en realitzar el seu recorregut.
 

 

 

21/03/2018

Ja tenim els resultats de la 1a jornada de la Lliga de Microorientació Escolar duta a terme el 16 de març al parc Ramon Barnils de Sant Cugat del Vallès

29/12/2017

Arriba la XII Cursa del Turr-O, i VII Trofeu Marek Petrivalsky!

És la primera cursa d’orientació de l’any amb el sistema Sportident, la millor manera que tenen els orientadors per rebre el 2018.

Per començar bé l’any el Club senglarOrientació us ha preparat un entrenament per baixar els torrons: El Portasímbologies-O.

PORTEU EL VOSTRE PORTASIMBOLOGIES! Qui no en tingui l'haurà de porta a la mà com una tarja de marcatge. 

PROGRAMA

Dimecres, 3 de gener del 2018

 • De 19 h a 19.45 h pagament (5 euros) de l’entrenament i recollida de targeta Sportident SenglarO (Pt-card de 20 fites).
 • 19:50 h Breu explicació del funcionament de la cursa
 • 20 h Sortida en massa
 • 21 h Tancament de meta
 • 21 h Entrega de premis per als guanyadors.

I sorpresa dolça per a tothom.

 

INFORMACIÓ TÈCNICA

Format de cursa

 • Cursa llarga: 3.700 metres
 • Cursa curta: 1.860 metres

Es tracta d’una cursa de microorientació de llarga distància.

-          La cursa és lineal:

 • Cada participant farà 20 fites.
 • Guanya el corredor que ho faci més ràpid i correctament.
 • Les fites no tindran tela i estaran al terra (versió microorientació).
 • La cursa és individual, tot i que sempre pots anar en companyia.
 • La sortida serà en massa.
 • Tancament de meta als 60 min.
 • Puntuable per a la lliga nocturna.

 

Circuits

 • Llarg: recomanat per a gent amb experiència en orientació. Es requereix un gran coneixement de la simbologia d’orientació.
 • Curt: per a gent que s’inicia en l’orientació o no estan dotats físicament.

 

Mapa

Parc de la Pollancreda (Sant Cugat del Vallès)
Mapa DIN-A4

Equidistància: 2’5 m
Escala: 1:5.000

 

Desenvolupament de la cursa

1.  Guanyarà el que faci totes les fites correctes o s'acosti més a la solució final, que se sabrà quan acabis la cursa.

4.   El triangle no s’ha de picar i es troba d'on se surt en massa.

Els dos circuits es controlaran mitjançant els sistema Sportident.


LLOC DE TROBADA

A la cantonada del Parc de la Pollancreda (carrer de Josep Puig i Cadafalch amb Av. Corts Catalanes) a uns 20 min de la estació de FCGC de Sant cugat del Vallés.

INSCRIPCIONS: (el preu de la inscripció és de 5 € a pagar el mateix dia de la cursa)

Fins al dimarts 2 de gener a les 23.55 h a escriviu a lluisollora@gmail.com:

 • NOM I COGNOM:
 • CURSA LLARGA O CURTA
 • SID: Només per als que tingueu la targeta electrònica

Si no us hem donat l'ok és que no hem rebut el vostre correu electrònic.

El mateix dia de cursa no assegurem que tinguem mapes de sobres i no hi hauran canvis en la designació de la targeta Sportident

RESULTATS

 

XI Cursa d'Orientació per la Marató de TV3 Veure fotogaleria
Imatge de complement Veure fotogaleria Ampliar imatge
30/10/2017

Diumenge 29 d'octubre, als jardins del Monestir, en el marc de Festa de Tardor vam organitzar quatre circuits de microorientació en els quals van participar 92 persones, la majoria de les quals nens i nenes, acompanyats pels seus pares.

Mireu la fotogaleria:

http://www.senglaro.cat/galeria_detall_1/_CAFjuKR7gbWHbmywAbcuX8nPJQWcjLwUimyzGF0a8nWZplhHBHgk2D1qrVKB1rIZdnVaJpj-INo

25/10/2017

Com en anys anteriors participem en la Festa de Tardor i organitzem curses de microorientació.

 

25/10/2017

XXVIII Cursa de Sant Cugat del Vallès
II Trofeu Ramon Casal i Albareda

 
 
Dia: Diumenge 17 de desembre 2017

LlocParc de la Pollancreda de Sant Cugat del Vallès

La Marató de TV3 recapta diners per a la investigació de malalties infeccioses.


 
 
 
En acabar, entrepà de botifarra de la Carnisseria Griful

07/06/2017

Per aprofitar el desplaçament i el cap de setmana, i tenint la plataforma de la Urbanització Port del Compte amb les seves parcel.les edificades i boscoses, es va dissenyar un divertit Esprint, amb el mapa amb normes ISSOM, com a tast de la gran cursa de diumenge. El responsable del mapa i els traçats, en Ferran, el va anomenar L'Avet, com a reconeixement a l'ajuda que la Marta i en Jaume han fet sempre al Senglar per fer possible de córrer en aquest indret meravellós. Si bé la participació va ser baixa, sens dubte pel respecte que als participants feia la cursa de diumenge, els guanyadors van ser de luxe, en Roger Casal i l'Esther Gil, del Colivenc, i que s'imposarien també el diumenge en la WR 250. L'entrega de premis va contar amb la Marta i el Ferran, davant l'Hotel l'Avet on hi era la sortida i l'arribada.

02/06/2017

El diumenge 28 de maig el Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat, liderat per Lluís Ollora, va celebrar a Port del Comte el Trofeu Internacional Forjadors de l’Orientació Catalana, amb el qual es va batre el rècord mundial de circuits d’orientació amb 250 controls, homologat oficialment per la International Orienteering Federation. L’anterior rècord era de 216 controls i havia estat establert a Alemanya el 2006.

10/05/2017

Amb la idea de promocionar les activitats en família, l'OMET ofereix una cursa d'orientació destinada a nens i nenes de 1r a 6è de primària amb els pares, les mares o tutors.

LA CURSA ES FARÀ EL PROPER 14 DE MAIG DE 2017

S'haurà de localitzar el màxim número de fites en el menor temps possible interpretant un mapa. Es realitzarà per equips de 3 membres (format per un adult i 2 nens/es).

31/03/2017

La 19a Cursa Escolar d’Orientació, que va tenir lloc el diumenge 19 de març, al Parc del Turó de Can Mates, amb sortida i arribada a l’Escola Turó de Can Mates, va acollir l’esdeveniment més important de l’Estat espanyol en participació: al voltant d’uns 600 participants de totes les escoles de Sant Cugat. El centre de primària amb més participació va ser l'Escola Turó de Can Mates amb 61 participants, i el de secundària l'Institut Arnau Cadell, amb 82.

La cursa la dissenya i en fa l'assessorament tècnic el Club Senglar Orientació de Sant Cugat (SenglarO) a través de l'equip tècnic de traçadors i cartògrafs del club i l'organitza l'OMET. S'hi va fer servir el sistema electrònic de cronometratge Sportident per a tots els circuits: en la categoria prebenjamí amb una distància de 2.600 metres seguint les cintes i 1.800 metres amb dreceres, benjamí (1.900 m), aleví (1.500 m), infantil (2.400 m), cadet (2.600 m), juvenil (3.100 m) i popular dones i homes (2.400 m i 3.100 m).

Va ser una grata notícia el segon lloc d’una de les representants del SenglarO, Mar Hernandez Pla, de l'escola Collserola, en la categoria Aleví femení.

Alhora cal mencionar la participació a la cursa de Pau i Clara Cumellas i Rodes, membres també del SenglarO, que van representar l’Escola Ferran i Clua.

13/03/2017

PROGRAMA I PLANIFICACIÓ DE LA CURSA

DIUMENGE 7 DE MAIG 2017

 

  9:30 h - Obertura del Centre de Competició
10:15 h - Entrada al parc tancat per a la sortida
10:30 h - Entrega de mapes
10:45 h - Sortida
12:15 h- Arribada sense penalitzacions de la segona sortida.
12:30 h- Tancament d’arribada
13.00 h - Entrega de premis
13:30 h - Cloenda

 

INFORMACIÓ

 

Els beneficis es destinaran a crear una “Sala Rotary”. Unitat Neonatal Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

10/03/2017

Un any més l'Ajuntament de Sant Cugat organitza, mitjançant l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), la Cursa d'Orientació Escolar que tindrà lloc a Turó de Can Mates el proper diumenge 19 de març de 2017.

10/03/2017

Ja tenim la samarreta per als participants al Trofeu Forjadors de l’Orientació Catalana.

Apunteu-vos a la cursa abans del 31 de març per aconseguir el millor preu.

 

09/03/2017

DISSABTE 27 DE MAIG DE 2017.

IV Trofeu Ferran Santoyo
Cursa esprint

15 h  Recollida de dorsals (restaurant L’Avet)
16 h  Sortida primer corredor
17 h  Sortida últim corredor
18 h  Tancament arribada
18.30 h  Entrega de trofeus (cursa esprint)

 

DIUMENGE 28 DE MAIG DE 2017

Trofeu Forjadors de l’Orientació Catalana
WR250 Cursa Lineal i Rogaine

7.30 h  Recollida de dorsals
8 h  Sortida primer corredor (cursa lineal)
8 h  Entrada parc tancat, revisió de material obligatori i distribució de mapes. (cursa Rogaine)
8.40 h  Es pot consultar el mapa i briefting (cursa Rogaine)
9 h  Sortida (cursa Rogaine)
10 h  Sortida últim corredor (cursa lineal)
De 15 h a 19.30 h  Avituallament d’arribada (entrepans i beguda)
19.30 h  Tancament arribada
20 h  Entrega de trofeus

Més informació: http://wr250controls.orienteering.cat/

04/01/2017

INFORMACIÓ GENERAL

La XI cursa del Turr-O, i VIII Trofeu Marek Petrivalsky, és la primera cursa d’orientació de l’any amb el sistema sportident. La millor manera que tenen els orientadors per rebre el 2017. Per començar be l’any el senglarO us ha preparat un entrenament per baixar els torrons: Els Relleus Palentins.

 

PROGRAMA

Dimecres, 4 de Gener del 2017.
-19:00 a 19:45 pagament 
(5 euros) de l’entrenament i recollida de tarja sportident senglarO (Pt-card de 20 fites).

-19:50 Breu explicació del funcionament de la cursa.

-20:00 Sortida en massa.

Al finalitzar la prova entrega de premis pels equips guanyadors: primer home/es i dona/es del circuit llarg i primer home/es i dona/es del circuit curt que hagin realitzat correctament la cursa.

I sorpresa dolça per a tothom.

 

INFORMACIÓ TÈCNICA

Format de cursa

Cursa llarga: 
Cursa d'orientació " Relleus Palentins".

Cursa curta.
Es tracta d’una cursa en la qual tu prens la decisió i en conseqüència tindràs una sorpresa.

MOLT IMPORTANT

-     La cursa són uns relleus palentins:

 • Cada participant farà dos relleus (cursa llarga), la cursa curta només en farà un.Guanya l’equip que marqui totes les fites correctament i faci el millor temps.
 • L’equip el pot forma dos, 3 i fins a 4 components, serà sorpresa (cursa llarga) i la curta la formaran dos components, serà sorpresa.
 • La cursa és individual, tot i que sempre pots anar en companyia.
 • La sortida serà en massa.
 • Tancament de meta als 90 minuts.

Puntuable per a la lliga nocturna.

Circuits

Llarg: quatre relleus Peu-O.

Curt: per gent que s’inicia en l’orientació o no estan forts físicament, dos relleus.

Mapa

Parc de Vollpelleres – Sant Cugat del Vallès.

Mapa DIN-A4

Equidistància: 2’5 m.
Escala: 1:3.000.

Desenvolupament de la cursa

 • Sortida en massa.
 • Cursa lineal.
 • Guanyarà el que faci totes les fites correctes o s'apropi més a la solució final, aquesta es sabrà quan acabis la cursa.
 •  El triangle no s’ha de picar i és troba d'on és surt en massa.
 • Els dos circuits es controlaran mitjançant el Sistema Sportident. 

 

LLOC DE TROBADA

A l’entrada del bosc (carrer Alfons Aragó amb Passeig Mare de la Font) a menys de 5 min de la estació de FCGC de Vollpelleres.

 

INSCRIPCIONS

(El preu de la inscripció és de 5 € a pagar el mateix dia de la cursa)

Fins al dimarts 3 de gener a les 23:00 a lluisollora@gmail.com, posant:

NOM I COGNOM

CURSA LLARGA O CURTA

Si no us hem donat el ok és que no hem rebut el vostre mail.

El mateix dia de cursa no assegurem que tinguem mapes de sobres i no hi hauran canvis en la designació de la tarja sportident.

27/06/2011