Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

27/03/2019
7a Cursa Rotària d'Orientació

El Rotary Club de Lleida en col·laboració amb el Club senglarOrientació, amb el patrocini de l’Excm. Ajuntament de Lleida, el suport de la SGE i la Federació Catalana de Curses d’Orientació de Catalunya, tenen el plaer de convidar-vos a participar en la 7ª Cursa Rotària d’Orientació, al casc urbà i al Parc de la Mitjana de Lleida, esdeveniment emmarcat dins de les festes de maig de 2019, i que reunirà tant a esportistes de la disciplina com aquells que desitgin experimentar la gratificant
experiència en la navegació a peu amb un mapa i en un entorn urbà singular sense més propòsit que completar el recorregut.

RESULTATS

LLOC DE LA PROVA

La cursa tindrà lloc en tota l’àrea que encuadra el Parc de la Mitjana i barri de Pardinyes.

MAPA I TERRENY

Es tracta d’un treball cartogràfic dissenyat per aquesta modalitat esportiva, executada sota les especificacions de la Federació Internacional de Orientació, IOF.

La lectura i interpretació del mapa és senzilla per la claredat dels detalls representats, i en el que podem identificar bancs, voreres, escales i altres equipaments de similars característiques.

El mapa disposa d’una llegenda explicativa de representació. El treball s’ha actualitzat el 2019 pel Mario Vidal Triquell.

L’escala és 1/5000 amb equidistància 2m per les categories individuals i escala 1/4000 amb la mateixa equidistància per les populars i de grup.

La zona és en la seva major part de vianants amb algunes àrees pacificades pel trànsit en el sentit de què la circulació es produeix a molt baixa velocitat, encara que pot donar-se la inevitable sortida de pàrquings i locals per la qual cosa s’ha d’extremar la vigilància per part de tots.

QUOTES

  • Menors de 16 anys 5 €
  • Majors de 16 anys 10 €
  • Inscripcions el mateix dia de la cursa amb un recàrrec de 3 €

La inscripció inclou assegurança esportiva, avituallament, mapa de competició i participació en sorteig de regals. Les targetes electròniques necessàries per marcar als controls, es trobaran a la Secretaria d’Inscripcions el dia de la prova i se cediran amb dipòsit del DNI o 35 €, que seran retornats al finalitzar la prova. Cada corredor ha de tenir una pinça o targeta electrònica.

DURANT LA COMPETICIÓ

HORA DE SORTIDA

Sortida: a les 10:00 de manera seqüencial.

CRONOMETRATGE

Totes les categories utilitzaran el sistema de control Sportident, cada corredor haurà de portar la seva pròpia targeta electrònica. L’esmentada targeta permetrà que al participant se li entregui un report del seu propi recorregut (temps/parcials/etc) i serà el mitjà pel qual s’entrarà en classificació.

LA SORTIDA

Està situada al costat de la Secretaria.

Els mapes s’entregaran individualment en el moment de la sortida. Es disposarà d’ 1 minut per mirar el mapa.

EL RECORREGUT

Categories individuals

Primera part: Lineal amb control

Després de prendre la sortida, el corredor procedirà a realitzar el seu recorregut, aquest estarà marcat en el mapa en color magenta (rosa) i s’ha de realitzar amb l’ordre establert. Saltar-se l’ordre dels controls és motiu de desqualificació, al igual que no picar algun d’ells.

Segona part: Recorregut lliure

Categories popular i infantil

Recorregut lliure

Per demostrar la realització del recorregut, el corredor haurà de "picar" en cada control amb la seva targeta; la pèrdua d’aquesta serà motiu de desqualificació. En cas de fallada d’alguna base, es procedirà a marcar amb la pinça manual en les caselles destinades per a tal fi en el mapa.

Durant la competició està prohibit seguir o ajudar a altres corredors, tret en cas d’ accident.

LA META

Després de creuar la línia de meta i “fitxar” en l’Estació de META, el corredor haurà acabat el seu recorregut. Descarregarà les dades de la seva targeta de control i seguirà les indicacions dels jutges.

Els corredores passaran per l’estand de descàrrega de la seva targeta electrònica i allí se’ls entregarà un informe del seu recorregut i avituallament.

És OBLIGATORI passar per la meta encara que s’abandoni la competició per a què els jutges tinguin constància dels corredors que falten per arribar.

Durant la competició s’exposaran en la zona de meta les classificacions provisionals de las diferents categories. Aquestes seran actualitzades cada cert temps per a què els corredors puguin consultar la seva posició i el temps utilitzat en realitzar el seu recorregut.

DISTÀNCIES I DESNIVELLS

INDIVIDUALS

Els recorreguts individuals estan pensats per esportistes d’ambdós sexes habituals de la modalitat i aquells que posseeixin certa destresa en la interpretació del mapa, per escollir la ruta més adequada per arribar als diferents punts i que desitgin realitzar la prova en un entorn de competitivitat. En aquests recorreguts la distància i el desnivell són dades a valorar doncs exigiran certa condició física per part dels executants.

POPULARS

Amb una intencionalitat menys competitiva, el temps invertit en el recorregut no és el més important, aquests traçats estan pensats perquè cada control sigui una nova descoberta de l’entorn, sense deixar de banda l'emoció de la recerca i localització dels punts de control. Tots els participants del grup col · laboren per trobar els punts i el recorregut només es classificarà si l'equip va i arriba reunit a la finalització del mateix. No hi haurà avituallament durant la cursa, tan sols al finalitzar.

 

INDIVIDUALS

DISTÀNCIA

DESNIVELL

NOMBRE DE FITES

A LLARGA masc.

5.500

70

19

LLARGA femen.

4.500

50

15

C CURTA masc.

3.500

50

12

CURTA femen.

3.000

50

12

POPULAR

 

 

 

Fins a 4 components

3.000

60

14

INFANTIL

 

 

 

0-12 anys (acompanyat d’un adult)

1.000

15

8

 

PROGRAMA

Diumenge 5 de maig

09:00 - Obertura de la competició

10:00 - Primera sortida

10:30 - Darrera sortida

12:30 - Entrega de premis

13:00 - Cloenda

Temps màxim en totes les categories: 2 hores

 

>>>>>>>>INSCRIPCIONS<<<<<<<<

PRORROGUEM FINS AL DIJOUS 2 DE MAIG.

Es considerarà acceptada la inscripció quan es rebi el justificant de pagament.

Dos mètodes

  1. Transferència bancària al número de compte de: Rotary Club de Lleida
    Banco Santander
    IBAN ES50 0049 1886 7827 1071 1468
  2. Pagar amb targeta a https://www.lleida.com/producte/7a-cursa-rotaria-solidaria-dorientacio-al-parc-de-la-mitjana-de-lleida. En el concepte indicar: “7ª Cursa Rotària” i posar el nom dels inscrits i el nom de l’equip.

Termini límit d’inscripcions: 23 hores del dilluns 29 d’abril de 2019.

Posteriorment a aquesta data només s’admetran inscripcions el mateix dia de la cursa amb un recàrrec de 3 €.

La relació d’inscrits serà publicada a partir del 25 d’abril.

ANNEX: Resultats   (pdf 10486)