Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

09/10/2018
Crònica de la VI Cursa Ferran Santoyo (Tuixent - la Vansa)

DOS DIES DE TUIXENT-LA VANSA, VI TROFEU FERRAN SANTOYO, 6-7 d’octubre 2018

 
L’orientació catalana pogué gaudir aquest cap de semana dels espectaculars terrenys de l’estació nórdica de Tuixent- La Vansa de la ma del club Senglar-O. Inexplicablement, fins ara l’única prova que s’ha disputat en aquesta fou fa més de 25 anys una cursa pionera d’esquí orientació. La realització del mapa del Port del Comte per part del club amb motiu dels rogaines i la cursa WR de 250 controls ens van fer conéixer la zona de Prat Llong, ja part de l’estació nórdica, i una passejada per la vessant permeteren veure el gran potencial de tota la zona per una cursa a peu. Aquí nasqué doncs aquest projecte, que es completava amb una cursa Esprint en el bonic poble de Tuixent.
Així, el dissabte es concentraren més de 200 orientadors per gaudir dels carrers, l’arquitectura i els voltants del poble de les trementinaires, amb una historia apreciable i molt recomanable per gaudir d’un tranquil cap de setmana en els diversos allotjaments, apart del seu Museu i les rutes que es poden fer al voltant. Una cursa esprint dissenyada pels amants d’aquesta disciplina, amb una primera part en zona rústica, i una rápida transició cap a la zona urbana, i que exigia estar molt atent tant als elements propis de les zones naturals com als corresponents a la zona urbana. L’edició a escala 1:3000 per fer millor la legibilitat també obligaba a calcular bé les distàncies per no “passar-se” el control.
Tarda per descansar pel matí del diumenge, on esperaven els enlluernadors terrenys de Tuixent La Vansa per celebrar el Campionat de Catalunya de Distància Llarga. Terrenys en vessant nets amb pins negres alts, clarianes i semioberts, arbres monumentals, soques i arbres secs, prats refulgents i alguns elements de roca i d’aigua. Un bosc meravellós on la premisa fou navegar i navegar entre els arbres. Matí molt fred després d’una forta tempesta nocturna però lluminós i assolejat, on els més de 300 participants gaudiren absolutament d’aquest terrenys privilegiats. El comentari de molts fou de tornar una altra vegada, fent una altra cursa de Copa, per aprofitar de nou el potencial del terreny. Traçats típics de llarga, sense gaires eleccions de ruta per la fesonomia del terreny però buscant la navegació amb trams llargs bosc a través. En ser el terreny ràpid i les pujades en general sostingudes donaren uns temps de guanyadors no massa llargs malgrat les distàncies lineals i el desnivell.
L’entrega de trofeus, dissenyats especialmente per en Ferran, fou puntual a les 14 hores, i comptà amb la Marta Poch, alcaldesa de Tuixent, Josep Maria Dedeu, president de la FCOC i Lluis Ollora, president del Senglar-O. Es donaren trofeus als tres primers de cada categoría de la suma dels dos dies, a més del primer i primera elit del Campionat de Catalunya. Pel primer i primera elit dels dos dies, trofeo especial del Senglar-O.
A nivell de resultats, destacar el pódium Senglar-O en H10 aconseguit per en Nolasc Lecina, segon classificat.
Organització excel.lent d’aquest petit gran club que és el Senglar-O, que oferí als orientadors dos terrenys i mapes d’estrena, mapes de qualitat (el de la Estació fet per en Mario Rodriguez i el de Tuixent vila per en Ferran Santoyo), traçats elaborats, mapa impresos en màxima qualitat, avituallaments finals amb fruita, fruits secs i refrescos, nombrosos avituallaments a la cursa llarga, trofeus especialment fets per a l’ocasió i un punt de llibre de record per a cada participant. Gràcies als LLuisos, la Mariona, el Martin, en Germán, tot l’equip de joves senglars, i les col.laboracions de luxe d’en Joan i la Marina Cullell, el Sergi Fernández, la Mar i Guillem Serrallonga, i el Roger Virgili, que amb la seva feina permeteren aquests 2 dies tan bonics, així com al Jordi Deu i en Ferran Ballester per la feina previa d’informació a les webs. Gràcies als Ajuntaments de Tuixent i Sorribes-La Vansa pel seu suport, i a les col.laboracions especials de Cal Farragetes i el Refugi d’Arp, i de Plus Lleida fruites.
Qui subscriu ho agraeix especialment, pel honor que suposa donar nom a un esdeveniment 100% orientador com ha estat aquest trofeu. Espero haver estat a l’alçada i que tothom (organitzadors i participants) hagi pogut gaudir i portar-se un bon record.
Recordeu, la propera cursa Senglar, la tradicional Cursa de la Marató de TV3, el diumenge 16 de desembre a Sant Cugat.
 
Ferran Santoyo Medina