Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

02/06/2017
Rècord del món d'orientació

El diumenge 28 de maig el Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat, liderat per Lluís Ollora, va celebrar a Port del Comte el Trofeu Internacional Forjadors de l’Orientació Catalana, amb el qual es va batre el rècord mundial de circuits d’orientació amb 250 controls, homologat oficialment per la International Orienteering Federation. L’anterior rècord era de 216 controls i havia estat establert a Alemanya el 2006.

El dia, calorós però magnífic, i el terreny de boscos i prats d’un gran atractiu paisatgístic i de bona petja en la major part del circuit van ser dos dels factors d’èxit de la competició. La sortida fou en massa i a causa de la forta pujada, establerta a propòsit cap al primer control, la corrua de participants es va anar allargant de seguida i va fer gairebé impossible els grups de corredors. Com que el circuit tenia 1.900 m de desnivell positiu, a partir del control 100 cada participant ja anava orientant-se i corrent totalment en solitari. Els guanyadors del Trofeu van ser l’orientador català Roger Casal i Fernàndez, amb un temps de 5 hores, 15 minuts i 18 segons, i l’alacantina Ester Gil Brotons, amb un temps 6 hores, 50 minuts i 2 segons. Ambdós orientadors són del Centre Esportiu Colivenc, d’Onil (Alacant). La comparació entre la llargada del circuit, de 44,5 km mesurats en línies rectes horitzontals entre cada dos controls, i els quilòmetres recorreguts pel guanyador (47,4 km) poden donar una clara idea d’un terreny obert i net, magnífic per fer orientació.

Tot i que en qualsevol cursa d’orientació esportiva sempre hi ha algun risc, i en aquesta ocasió s'hi afegia l’extraordinària complexitat tècnica de l’organització amb 250 controls, cal fer constar que no va hi va haver cap incidència negativa i el tret més comú va ser la cara de satisfacció de tots els corredors, des del primer fins a l’últim, en arribar a meta, extenuats però somrients de satisfacció per haver assolit el repte i trepitjar la catifa vermella flanquejats per les banderes europees. La plena satisfacció dels participants és el millor indici de l’èxit de l’esdeveniment!

En un ambient festiu i de gran companyonia els forjadors de l'orientació catalana homenatjats van rememorar dificultats i anècdotes dels seus inicis i, a l'hora de repartir els trofeus, van ser obsequiats amb una escultura del Senglar Orientador, la mascota del Club.

Fotos de la cursa:

  1. https://goo.gl/photos/7tJ3NahKLz82rCmYA

  2. https://goo.gl/photos/BbNLiUqB9S6f7ha76

  3. https://www.dropbox.com/sh/nbli7c4l06r34nx/AABYkKYnfdwMyxMCmQMCKMAEa?dl=0

 


Track del guanyador de la cursa (Roger Casal i Fernàndez)http://3drerun.worldofo.com/2d/index.php?idmult%5B%5D=-426848

 

Notícia de la Federació Espanyola d'Orientació:
http://www.fedo.org/web/noticias-territoriales/2954-record-del-mundo-de-controles-de-orientacion

 


Mapa de la cursa: http://omaps.worldofo.com/index.php?id=209011

 

World Controls Rècord 250 (2017-06-01)