Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

senglarOrientació Sant Cugat

EL CLUB

Desprès de 25 anys organitzant curses d'orientació amb el Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club d'Orientació Catalunya, vem decidir fer un pas endavant i fundar un nou club d’orientació.

El principal objectiu d’aquest club es potenciar l’esport escolar de l’orientació i introduir als joves en aquest esport integral i formatiu promovent l’amor per la natura.
Per aquesta tasca tenim com a fundadors del club els atletes d’elit i multicampions d’Espanya, Roger Casal i Fernandez i Esther Gil i Brotons, a més a més de Ramon Casal i Albareda i la col·laboració de Lluís Ollora i Hoyos, corredors de múltiples disciplines i tècnics de l’Escola Catalana de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.
 
 
FILOSOFIA DEL CLUB
 
Entre els valors del nostre club, figura en primer lloc el respecte per l'entorn on se celebren les curses d'orientació.
 
Altres valors que tenim present en les nostres activitats i que formen part de la nostra filosofia giren entorn de la gran escola que és la muntanya, tot ensenyant a respectar la natura.
 
Busquem que els joves puguin trepitjar i conèixer els indrets menys accessibles del nostre país, seguint la llarga tradició d'aquest enriquiment cultural de primera magnitud.
 
Les curses d'orientació ajuden a trobar pau lluny de les tensions urbanes, afavoreixen l'aprenentatge del sentit de l'orientació, el càlcul de risc, la generositat i el treball en equip.


OBJECTIUS

  • Ser fidels a la màxima de l’orientació: pensar i córrer.
  • Descobrir a la joventut l’amor i el respecte per la natura.
  • Donar el màxim ressò possible als mitjans de comunicació i als participants a favor dels seus patrocinadors.
  • Crear un mapa d'orientació de cada ciutat interessada en l’orientació.
  • Muntar circuits permanents d'orientació, turístics i històrics, a la ciutat, i al bosc.
  • Promocionar l’orientació de base entre els petits i els joves perquè coneguin i puguin gaudir d’aquest esport..
  • Organitzar cursos i curses escolars.

 

 
CAUSES SOLIDÀRIES

Des de l’any 2007 celebrem la cursa d’orientació per a La Marató de TV3 en la que l’import íntegre de les inscripcions són lliurats al fons de La Marató.
Els patrocinadors també podran col·laborar en aquestes causes solidàries.
 
L'any 2009 l’orientadora líder de la Selecció Catalana, la Doctora Annabel Fernández i Valledor va ser premiada amb una de les ajudes per al seu projecte de recerca. Ens omple de satisfacció haver-hi contribuït des de Sant Cugat.
 
Els ajuts que la Fundació La Marató de TV3 atorga als investigadors dels projectes de recerca sobre malalties cardiovasculars, seran finançats també amb els fons recaptats a la nostra cursa. 

 
 

EN DEFENSA DEL MEDI AMBIENT

 
El senglarOrientació, a més de tenir cura del medi ambient, recull abans de cada cursa totes les deixalles que troba en el recorregut.