Saltar a continguts

Club Esportiu senglarOrientació Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

.

Rogaine Port del Comte 2014. Informació tècnica.

 ROGAINE PORT DEL COMTE
Diumenge 14 de setembre de 2014

 

Informació tècnica

TERRENY

25 quilometres quadrats, el Port del Comte és un massís del Prepirineu català, situat a cavall de les comarques del Solsonès i l'Alt Urgell. Fa també de divisòria d'aigües entre les conques del Cardener i el Segre. Son pic més alt és el Pedró dels Quatre Batlles, de 2.383 m. A la vessant nord del massís hi ha implantada una estació d'esquí alpí homònima. El terreny es força desnivellat amb una gran quantitat de zones obertes degut a les pistes d’esquí alpí.

Els materials, d'època triàsica i cretàcia, són generalment calcaris i molt durs, on només algunes capes margoses han estat clarament erosionades en els sectors triàsics.

La vegetació arbòria és de roure i pinassa a la base i de pi roig a la major part del massís, la seva gran majoria té una bona penetrabilitat, però després trobem zones més atapeïdes, però en menor mesura. Als sectors alts (2 000-2 100 m), hi ha pi negre, amb alguns avets, fins que són substituïts per meravellosos prats alpins.

És un lloc impressionant per la practica d’aquest bonic esport i en la companyia de la família o amics. El massís del Port del Comte es prou important i des d’ell es tenen vistes molt privilegiades, ja que al ser pre-Pirineu es poden admirar vistes molt interessants. Al nord ens trobem el Cadí-Moixeró i la població de Tuixén, a l’est ens trobem la Serra del Verd i al seu darrera el Pedraforca, al sud podem observar el Montseny i les muntanyes de Montserrat i a l’oest tenim el Puig Sobirà i en un dia molt clar i des dels pics més alts de la comarca com el Pedró dels 4 Batlles podem observar la Pica d’Estats i a vegades l’Aneto.

Si el vols conèixer no et perdis la primera edició del
Rogaine del Port del Comte.


MAPA

MASSÍS DEL PREPIRINEU CATALÀ

Realitzat i revisat per a la prova estiu 2014

El mapa no marca els diferents graus de penetrabilitat de la vegetació.

Escala 1:20.000

Equidistància entre corbes de nivell: 10 metres.
Impressió en A3 (1:20.00) per la cursa de 6 hores. 
Impressió en A3 (1;15.000) per la cursa de 3 hores.
Impressió en A3 (1:10.000) per la cursa de 1 hora.

El mapa no tindrà impresa llegenda, ni descripció de controls. La descripció de controls es donarà impresa a part.

Realització
El treball de camp i dibuix del mapa ha estat realitzat per lluís Ollora, Ferran Santoyo i Clemente Fernández i revisat per Roger Casal.


AIGUA

En podeu trobar en dos punts del mapa senyalades en el mapa amb el símbol got. Us recomanem que planifiqueu l'avituallament d'aigua, especialment si hi ha previsió de calor.
Especialment la cursa de 3 hores té molt poques possibilitat d'avituallament d'aigua en cursa pel que us caldrà sortir amb els camels plens.

ZONES AMB FILATS PER EL BESTIAR

Aneu en compte amb els filats elèctrics, no estaran senyalitzats. Si en trenqueu algun, quan acabeu la cursa informeu a l’arribada a un membre de la organització per poder-ho reparar rapidament.
(IMPORTANT I OBLIGATORI PER LA CONSERVACIÓ DEL MEDI)

SPORTIDENT

El cronometratge de la cursa es farà amb el sistema Sportident. El xip Sportident caldrà dur-lo lligat al canell durant tota la cursa, amb un precinte facilitat per l’organització. Si un participant trenca el precinte, tot l’equip quedarà desqualificat. El precinte únicament es retirarà per l’organització a l’arribada. Cada membre de l’equip haurà de disposar del seu propi xip Sportident i tots els membres  hauran de validar els controls amb una diferència màxima d’un minut. 
L'esportista és el responsable de tenir una tarja amb suficient capacitat per registrar els controls que visitarà.

MATERIAL OBLIGATORI

Per corredor: 
-Motxilla.
-Bidó o  bossa d’aigua amb un mínim de 2 l. d’aigua.
-Menjar i provisions d’emergència.
-Jaqueta impermeable o tallavents.
-Sportident

Per equip:
-Xiulet.
-Manta tèrmica.
-Brúixola.
-Farmaciola.

-Telèfon mòbil.